Searching...
Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Παρέμβαση για το εκλογικό επίδομα και τις αντιδράσεις των ενστόλων

4/29/2012 12:03:00 π.μ.
Πριν μέρες  έγραφα για την  γνωστή πολιτική της απαξίας των ένστολων εργαζομένων,, που παραδοσιακά συνεχίζουν οι συνοδοιπόροι του μνημονίου, των συγκυβερνήσεων  ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Ν.Δ.
Αφορμή  ήταν η περιπέτεια της χορήγησης του εκλογικού επιδόματος., το οποίο αφού με τη δικομματική τους συναίνεση,  ήρθαν και το έκοψαν, στη συνέχεια μετρώντας τα χιλιάδες ψηφαλάκια των δυσαρεστημένων ενστόλων, τελευταία στιγμή με τροπολογία νυχτός, το επανέφεραν, αυτή τη φορά όμως με οιικονομικό πλαφόν, που σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς δεν θα ξεπερνά τα 150 ευρώ. Στην ίδια παρέμβασή μου σημείωνα ότι οι " Οι εργαζόμενοι στα Σ.Α. δεν τσιμπάνε πλέον. "
Και την απάντηση την έδωσαν σε πρώτη φάση τα σωματεία τους:

Η πρώτη απάντηση ήρθε από την Ομοσπονδία των Λιμενικών ΠΟΕΠΛΣ στις 9 Απρίλη :
"...Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά λειτούργησε κατόπιν σχετικών πιέσεων και όχι της αναγνώρισης της προσφοράς των ενστόλων εργαζομένων, αν και το ποσό που αντιστοιχεί στο κάθε ένα από εμάς, δεν μπορεί να λογισθεί ως εκλογική αποζημίωση, αλλά ως φιλοδώρημα."Στις 10 Απρίλη η Ένωση Αξιωματικών της Πυροσβεστικής  ΕΑΠΣ σε δική της ανακοίνωση αναφέρει:

".. Σύμφωνα με το πλαφόν που τίθεται στο συνολικό προβλεπόμενο ποσό για το επίδομα, αν διαιρεθεί με το ένστολο προσωπικό δεν πρόκειται να περάσει το ποσό της 3ωρης ενοικίασης αστυνομικού σκύλου..Και όλα αυτά αφού εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ που θα ορίζει ποιοί δικαιούνται το επίδομα από το ΥΠΡΟΠΟ και βέβαια το ύψος του ποσού.
Συνάδελφοι Η απαξία και η φτωχοποίησή μας είναι η σταθερή προγραμματική θέση των κυβερνόντων.
Η δική μας απάντηση θα πρέπει να είναι ανάλογη όταν θα ασκήσουμε τα πολιτικά μας δικαιώματα στην κάλπη."
Στις 12 Απρίλη οι ομοσπονδίες των αστυνομικών υπαλλήλων ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ σε κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν:
"...Δυστυχώς, η Πολιτεία εύκολα έσπευσε να υποβιβάσει τον καθοριστικό ρόλο του θεσμού που υπηρετούμε, ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη διασφάλιση της προεκλογικής ομαλότητας. Το υποτιμημένο δε ύψος του ευτελούς κονδυλίου που προβλέφθηκε σχετικά στη συνέχεια (ως αποζημίωση για την παρεχόμενη υπερεργασία), εγείρει μείζον ηθικό ζήτημα έλλειψης αναγνώρισης και υποβάθμισης της καθοριστικής συμβολής της Αστυνομίας στην προστασία των θεσμών της κρατικής λειτουργίας κατά τη διάρκεια αυτής της ύψιστης διαδικασίας. Εν τω μέσω βέβαια της κρίσης, δεν είμαστε ούτε αιθεροβάμονες, ούτε υπερφίαλοι.Τονίζουμε, όμως, ότι για τον Έλληνα Αστυνομικό η προεκλογική περίοδος έχει αρχίσει εδώ και πολύ καιρό. Όπως ήδη έχουμε καταγγείλει, η υπερεργασία, οι χιλιάδες απλήρωτες εργατοώρες από την διάθεσή του στα ασταμάτητα μέτρα λόγω των συνεπειών της ευρείας πολιτικής αμφισβήτησης, στην κυριολεξία «του έχουν βγάλει το λάδι», θέτοντάς τον σε πλείστες περιπτώσεις εκτός των ορίων, τόσο της ψυχικής όσο και της σωματικής αντοχής του.
Στις 20 Απρίλη σε δική τους ανακοίνωση οι Αξιωματικοί του Λιμενικού ΠΕΑΛΣ μεταξύ άλλων αναφέρουν : "..Η επαναθεσμοθέτηση του εκλογικού επιδόματος, δυστυχώς, δεν ακολουθήθηκε από ανάλογο επαρκές κονδύλιο για τη χορήγηση ενός επιδόματος, που να αντιστοιχεί στις προσφερόμενες υπηρεσίες.Δεν αναγνωρίζεται ο ουσιαστικός και καθοριστικός ρόλος μας στην εκλογική διαδικασία.
Αντίθετα επιλέχτηκε να μας δοθεί ένα «χαρτζιλίκι».Τόσο φαίνεται να αξιολογούν την προσφορά μας οι ιθύνοντες.Δεν γίνεται, λεφτά να υπάρχουν για όλους τους άλλους εκτός των ένστολων..."
Σήμερα μιά εβδομάδα προ των εκλογών και χωρίς να έχει ξεκαθαρισθεί ακόμα το ύψος της αποζημίωσης οι ένστολοι ξέρουν πια και για αυτό  ξεκαθαρίζουν:

"..Όπως αναμέναμε αλλά και ενημερωθήκαμε, το εκλογικό επίδομα που αντιστοιχεί στον καθ’ ένα ανέρχεται περί τα 130€ μεικτά και υπόκειται σε κρατήσεις συνολικά 23% (φόρος, αλληλεγγύη κλπ), δηλαδή όπως είχαμε και προγενέστερα ανακοινώσει, ένα «χαρτζιλίκι». Ο  χρόνος καταβολής του προσδιορίζεται για μετά τις εκλογές.Δυστυχώς, άλλη μια φορά, η πολιτική ηγεσία δεν κατάφερε να διεκδικήσει περισσότερα για μας, ως όφειλε και μπορούσε. Φάνηκε αδύναμη να εκτιμήσει και να πείσει για την προσφορά ενός εκάστου, ενώ αντίθετα αποδεικνύεται πρόθυμη και υπάκουη να εκτελεί τις εντολές των τροϊκανών επιτηρητών μας.Εμείς, τους τα χαρίζουμε. Οι ανάγκες τους, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, σίγουρα είναι μεγαλύτερες από τις δικές μας. Για μας, απομένει να τους το ανταποδώσουμε. Εξάλλου, όλοι κρινόμαστε κάθε φορά για τις αποφάσεις μας..." Ανακοίνωση ΠΕΑΛΣ
"..Προκλητική και ακατανόητη διαπίστωση: 500 ευρώ για όλους τους υπόλοιπους, 130 ευρώ για τους ένστολους. Οι κυβερνώντες μάς κατατάσσουν σε υπαλλήλους τελευταίας κατηγορίας, όταν πρόκειται για παροχές και σε πρώτης (!) όταν πρόκειται για υποσχέσεις.
Δυστυχώς, η Πολιτεία για άλλη μια φορά έδειξε πόσο εκτιμά και σέβεται το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας. Ας βγάλει καθένας τα συμπεράσματά του και ας πράξει αναλόγως...
Σε ό,τι αφορά τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών, σας ενημερώνουμε ότι το συνολικό ποσό της αποζημίωσης που αναλογεί στα μέλη τους θα διατεθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας στα ορφανά παιδιά οικογενειών συναδέλφων μας, ως συμβολική κίνηση που ευελπιστούμε ότι θα βρει μιμητές, στα μέλη των Ενώσεων και σε όλους τους συναδέλφους.
Για να μην περισσέψει δε η υποκρισία… δηλώνουμε ότι όλοι μας έχουμε ανάγκη και το τελευταίο ευρώ, αλλά όχι την κοροϊδία τους..."
Ανακοίνωση ΠΟΑΣΥ-ΠΑΟΑΞΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ιστοσελίδες που παρακολουθώ:




alt text alt text