Searching...
Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Τα τάγματα εφόδου τα άφηναν να αλωνίζουν ελεύθερα Τους φοιτητές τους χτυπάνε αλύπητα

1/30/2014 11:56:00 π.μ.



Μετά τη χθεσινή παρουσίαση του σχεδίου αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ, που όπως είπε ο υπουργός δημόσιας τάξης, έγινε με το βλέμμα στραμμένο προς την τρομοκρατία και τις μεταλλάξεις της, υπήρξαν πολλά ερωτήματα για το τι εννοεί. Σήμερα το διευκρίνισε με τον καλύτερο τρόπο.

Μετάλλαξη της τρομοκρατίας είναι η άσκηση των συνταγματικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του κάθε πολίτη. Γι΄ αυτό και επιτέθηκαν αναίτια και απρόκλητα σε μια χούφτα φοιτητών που διαδήλωναν ειρηνικά. Για να το συνδέσουν κιόλας, ενημέρωναν τους δημοσιογράφους, ότι οι συγκεντρωμένοι εισήλθαν παράνομα σε πολυκατοικία, όπου στεγάζονται πολιτικά γραφεία, που έχουν γίνει στόχος εμπρηστικών επιθέσεων.
Τα τάγματα εφόδου που έσφαζαν μετανάστες και δολοφονούσαν αντιφασίστες, τα άφηναν να αλωνίζουν ελεύθερα. Τους φοιτητές που ζητάνε την προστασία της ανθρώπινης ζωής, τους βαφτίζουν τρομοκράτες, τους χτυπάνε αλύπητα, τους προσαγάγουν και τους συλλαμβάνουν. Ντροπή και Αίσχος.
Πέρα όμως από τις ευθύνες της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. που δίνουν τέτοιες εντολές, οι αστυνομικοί που τις εκτελούν, έχουν και οι ίδιοι ευθύνη για τις πράξεις τους και δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα όρια του καθήκοντός τους. Άλλωστε ύψιστο καθήκον τους είναι η υπεράσπιση του Συντάγματος το οποίο προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες.Πρέπει επίσης να καταλάβουν ότι εχθρός τους δεν είναι ο λαός και ότι η θέση τους είναι στην ίδια μεριά του δρόμου με αυτούς που αντιστέκονται και αγωνίζονται ενάντια σ’ αυτή τη βάρβαρη πολιτική. Έχουν τα ίδια συμφέροντα και οι στόχοι πρέπει να είναι κοινοί.
Η κυβέρνηση παραπαίει και κάθε μέρα γίνεται πιο επικίνδυνη. Ξέρουν ότι οι μέρες της είναι μετρημένες. Προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα που εκπροσωπούν, θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να κρατηθούν έστω και μια μέρα παραπάνω. Έχοντας χάσει κάθε κοινωνικό έρεισμα, το χαρτί της έντασης , της τρομοκράτησης και της στοχοποίησης των πολιτών, της βίας, της καταστολής και του αυταρχισμού, είναι ότι τους έχει απομείνει και θα το παίζουν καθημερινά.
Απάντηση στην κλιμακούμενη πρόκληση και ένταση, από την πλευρά της κυβέρνησης , είναι οι μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις , για δημοκρατική ανατροπή.
30-01-2014

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ιστοσελίδες που παρακολουθώ:




alt text alt text