Searching...
Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Δήλωση Τάσου Μαυρόπουλου για τη δίωξη κατά της Πόπης Χριστοδουλίδου

2/17/2014 12:36:00 π.μ.


Η δίωξη κατά της Πόπης Χριστοδουλίδου δεν έγινε τυχαία, όπως δεν είναι τυχαία η αναβίωση του «μαθητικού της ασφάλειας» και ο αυταρχισμός απέναντι σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Είναι ενταγμένη στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδιασμού τρομοκράτησης και παραδειγματισμού, που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Τα κυρίαρχα Μ.Μ.Ε. και οι λίγοι καλοπληρωμένοι παρουσιαστές τους, ήταν και είναι η αιχμή του δόρατος επιβολής αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.Ανέλαβαν το έργο της κατασυκοφάντησης όλων των κοινωνικών ομάδων, της εξύβρισής τους, της καλλιέργειας του κοινωνικού αυτοματισμού, της στοχοποίησης κάθε αντίδρασης, της αναπαραγωγής του μίσους και των αντιλήψεων που γεννούν το φασισμό.


Ανέλαβαν το έργο να αναδείξουν το δίκιο του τραπεζίτη, του τοκογλύφου, του εργολάβου, του εφοπλιστή, την αναγκαιότητα της καταστολής, της περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να εξωραίσουν την εικόνα των ναζί.
Σπέρνοντας φόβο, ανασφάλεια, ενοχές και όποτε χρειαζόταν δόσεις ελπίδας, οι καλοπληρωμένες πέννες και παρουσιαστές, κουνούσαν το δάχτυλο λέγοντάς στο λαό ότι η φτώχεια , η ανεργία, η εξαθλίωσή τους, οι άστεγοι, οι ουρές των συσσιτίων, ήταν για το καλό τους και πατριωτικό τους καθήκον ήταν να τα δεχτούν αδιαμαρτύρητα. Κανένα μνημόνιο δεν θα είχε περάσει, αν δεν είχε προηγηθεί η επικοινωνιακή καταστολή του κόσμου. Τα ΜΑΤ αντιμετώπιζαν ό,τι περίσσευε από την επικοινωνιακή καταστολή.
Η Πόπη όχι μόνο δεν συμμετείχε σε αυτό το παιχνίδι, αλλά σε εποχές μακαριότητας για όλους μας, δεν έκλεινε το στόμα της. Δεν «τ’ άρπαζε», δεν ευλογούσε αφεντικά. Στήριζε πάντα αυτούς που ήταν στο δρόμο, που αδικούνταν , που διεκδικούσαν.
Δεν μπορώ να μην θυμηθώ την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση της στον συνδικαλιστικό κίνημα των λιμενικών σε δύσκολες περιόδους για το προσωπικό.
Η δίωξη εναντίον της Πόπης ήταν αναμενόμενη και προγραμματισμένη, για να κτυπηθεί η ελευθερία του τύπου και να δοθεί ένα σήμα στην πλειοψηφία των δημοσιογράφων, που αρνούνται να ενταχθούν στη «λογική»
Πόπη είμαστε ολοι μαζί σου.


Τάσος Μαυρόπουλος, εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ
στα Σ.Α και Ε.Δ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ιστοσελίδες που παρακολουθώ:




alt text alt text