Searching...
Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Δήλωση Τάσου Μαυρόπουλου, πρώην Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας-Κείμενο Παραίτησης

12/01/2015 09:00:00 π.μ.



Δήλωση Τάσου Μαυρόπουλου, πρώην Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας:

«Η παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας δεν έγινε μετά από ώριμη σκέψη και προβληματισμό αν θέλετε. Ήταν απόφαση από τις 12 Ιούλη, με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας που έκανε η ελληνική κυβέρνηση. Η θέση όμως, η υπευθυνότητα που είχα από τη θέση αυτή και εν μέσω αντιπυρικής περιόδου δεν επέτρεψε να υποβάλλω την παραίτησή μου νωρίτερα.
Αυτή τη στιγμή συστρατεύομαι με τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ σε έναν αγώνα απέναντι στα μνημόνια, απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ξεπουλάει τη χώρα μας, που ρίχνει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και που παραχωρεί, τους παραδίδει απροστάτευτους για εκμετάλλευση. Η αντίληψη του Μνημονίου ότι ο νεοφιλελευθερισμός είναι μονόδρομος, ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή, η αντίληψη ότι μπορούν τα εξωθεσμικά κέντρα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και παγκοσμίως να είναι πάνω από τη λαϊκή βούληση και από τους αντιπροσώπους του λαού δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει. Αυτή η πολιτική πρέπει να ηττηθεί. Καταλαβαίνω τη σκέψη των συντρόφων μέχρι σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξουν, γιατί δεν είναι και εύκολες οι στιγμές, αλλά ο καθένας πρέπει να πάρει θέση, να μην αποστρατευτεί μπροστά σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση και αυτές οι πολιτικές οι μνημονιακές, οι εφαρμοστικοί νόμοι δεν πρέπει να περάσουν. Κάθε μέρα που χάνεται είναι σε βάρος του λαού. Αυτή η πολιτική η μνημονιακή, η βάρβαρη αντιλαϊκή, νεοφιλελεύθερη πολιτική μπορεί και πρέπει να ηττηθεί με ένα ολοκληρωμένο, επεξεργασμένο σχέδιο και ένα λαό αποφασισμένο να την ανατρέψει. Νομίζω ότι η προσπάθεια της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ θα στεφτεί με επιτυχία».


Ολόκληρο το κείμενο της παραίτησης του Τάσου Μαυρόπουλου έχει ως εξής:

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παραίτησης του Τάσου Μαυρόπουλου, πρώην Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, που υποβλήθηκε σήμερα στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Πανούση.

Αθήνα 27-8-2015

Προς κύριο Γιάννη Πανούση, Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Κύριε Υπουργέ

Υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η κυβέρνηση και εσείς προσωπικά. Προσπάθησα να ανταποκριθώ στα καθήκοντα και στις αρμοδιότητές μου όσο το δυνατόν καλύτερα, ακολουθώντας το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη βουλή.

Από τις 25 Γενάρη μέχρι και τις 12 Ιούλη ο Ελληνικός λαός έδειξε καρτερικότητα, στήριξε την κυβέρνηση, δεν παραδόθηκε στην κινδυνολογία και τους εκβιασμούς και έκανε ό,τι του ζητήσαμε με αποκορύφωμα την 5η Ιούλη και το περήφανο και πατριωτικό ΟΧΙ στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υποθηκεύουν τη χώρα μας, υποβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο του λαού μας και τον παραδίδουν απροστάτευτο για εκμετάλλευση.

Η συμφωνία της 12ης Ιούλη ήταν ένα καίριο πλήγμα στη λαϊκή ετυμηγορία, στη λαϊκή κυριαρχία και στην κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ. Η συμφωνία αυτή είναι αντίθετη στις συνεδριακές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στις αποφάσεις της Κ.Ε., τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τις αρχές, τις αξίες της αριστεράς και τα συμφέροντα του λαού.

Η συμφωνία αυτή βασίζεται στην αντίληψη ότι ο νεοφιλελευθερισμός είναι μονόδρομος, ότι τα διορισμένα όργανα στην Ε.Ε. και παγκοσμίως μπορούν να επιβάλλουν πολιτικές αντίθετες στη βούληση του λαού και τους αντιπροσώπους του. Η αφήγηση ότι ακόμα και με μνημόνια θα εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του λαού και της κοινωνίας με μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει τόση σχέση με την πραγματικότητα όσο η εκφρασμένη μέχρι σήμερα βεβαιότητά μας ότι με μόνο τη λαϊκή εντολή θα καταργούσαμε τα μνημόνια, με τη δομή που έχει σήμερα η Ε.Ε. και η ευρωζώνη.

Αυτή η πολιτική δεν είναι μονόδρομος, δεν την πιστεύω και δεν μπορώ να την υπηρετήσω. Αυτή η πολιτική δεν πρέπει να εφαρμοστεί, πρέπει να ανατραπεί από ένα λαό αποφασισμένο και ένα ολοκληρωμένο εναλλακτικό σχέδιο που δεν επιδέχεται διλήμματα και εκβιασμούς.

Στους ανθρώπους με τους οποίους ανεξαρτήτως προέλευσης βρεθήκαμε στο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας κοινό αξιακό κώδικα και αντιλήψεις και αγωνιστήκαμε μέχρι σήμερα έχοντας τους ίδιους στόχους, εκφράζω την εκτίμησή μου, με τη βεβαιότητα ότι θα βρεθούμε πάλι κοντά στους αγώνες ενάντια σε αυτές τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές και το μνημονιακό δίκαιο που έχει υποκαταστήσει το δίκαιο της χώρας μας, διεκδικώντας ένα καλύτερο κόσμο με επίκεντρο τον άνθρωπο.






 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ιστοσελίδες που παρακολουθώ:




alt text alt text