Searching...
Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Μπαράζ κατηγοριών κατά των ανάλγητων πρακτικών της διοικούσας ομάδας του δήμου Βύρωνα…

12/23/2017 12:34:00 π.μ.



Του Τ. Αλεξανδρόπουλου
Πλήρη εφαρμογή στις πρακτικές της διοικούσας ομάδας του δήμου Βύρωνα βρήκε η παροιμία “πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι”… Προσπάθησαν να “πουλήσουν” τη χτεσινή έκτακτη και “κατεπείγουσα” σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου ως φαεινή ιδέα δική τους, επειδή, δήθεν, κατάλαβαν ότι είχε δημιουργηθεί πρόβλημα (που οι ίδιοι δημιούργησαν…) σε χιλιάδες οικογένειες του Βύρωνα. Στην πορεία της συζήτηση αποκαλύφθηκε ότι ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να συγκαλέσουν το δημοτικό συμβούλιο αφού το είχε ζητήσει σύσσωμη η αντιπολίτευση..!
Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω την παράθεση των ηχητικών με την τοποθέτηση του ανεξάρτητου κ. Τάσου Μαυρόπουλου. Πιστεύω ότι είναι μία από αυτές που αποδίδει ανάγλυφα ό,τι έχει διαπράξει η διοικούσα ομάδα του δήμου Βύρωνα.
Στη διάρκεια της διαδικασίας αποκαλύφθηκε ότι η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής «σημαδεύτηκε» από την ΜΗ αναφορά στην ουσία του θέματος το οποίο ήρθε ως «επείγον» και ψηφίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Χτες, τόσο ο κ. Μπαντής όσο και ο κ. Ζούμπος, οι οποίοι μετείχαν στην επίμαχη συνεδρίαση, επέρριψαν ευθύνες στον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής κ. Κόκκαλη για εσκεμμένη ΜΗ αναφορά της ουσίας του θέματος που δημιούργησε όλα τα προβλήματα. «Μουλωχτά το περάσατε, χωρίς να έχουμε στα χέρια μας εισηγήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζούμπος.
Για άλλη μια φορά ο κ. Κόκκαλης παρουσιάστηκε με εριστική και ειρωνική διάθεση απέναντι στους συμβούλους της αντιπολίτευσης. Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές του στον κ. Μπαντή: «Είσαστε καλά;», «Είσαστε σοβαρός;»..!
Για πρώτη, ίσως, φορά, ο δήμαρχος κ. Κατωπόδης εμφανίστηκε βαρύθυμος και έτοιμος να «εκραγεί» σε κάθε παρατήρηση της αντιπολίτευσης. Ίσως την κακή διάθεσή του επιδείνωσε η αποκάλυψη ότι η ταμίας του δήμου είχε και άλλες, ΠΟΛΛΕΣ, εναλλακτικές να ακολουθήσει, εκτός των κατασχέσεων..! Κάτι που, φυσικά, δεν ταίριαζε με το «σενάριο» που παρουσίασε η διοικούσα δημοτική ομάδα, η οποία προσπάθησε να αποποιηθεί κάθε ευθύνης για τις κατασχέσεις και τους επικείμενους πιθανούς πλειστηριασμούς, μεταθέτοντας όλο το βάρος των επιλογών στην ταμία του δήμου!!! Αυτό, άλλωστε, αναφέρεται και στην ανακοίνωση του δήμου, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της «υφαρπαγής» της ομόφωνης απόφασης και των όσων ακολούθησαν.
Όμως, οι τοποθετήσεις ΟΛΩΝ των παρατάξεων έδειξαν ότι δεν έπεισαν κανέναν. Ο ορυμαγδός των καταγγελιών για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν αφήνει έκθετους πολλούς. Το πρόβλημα για τους πολίτες είναι ότι, όπως φάνηκε, «δεν ίδρωσε το αφτί τους»… Παρά τις επανειλημμένες αξιώσεις και παραινέσεις για την έκφραση μιας «συγνώμης» από τους υπαίτιους, κάτι τέτοιο δεν συνέβη…
Το «κλου» της αποτυχημένης προσπάθειας μετάθεσης ευθυνών στην ταμία του δήμου ήταν η πρόταση της διοικούσας ομάδας του δήμου για «ΑΝΑΣΤΟΛΗ» της διαδικασίας μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Η πρόταση απορρίφθηκε σχεδόν παμψηφεί, αφού δεν κατάλαβε κανένας πώς ήταν δυνατό η αποποιούμενη κάθε αρμοδιότητας και ευθύνης διοικούσα δημοτική ομάδα να μπορέσει να επιβάλει μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στην ταμία, η οποία, όπως έλεγαν μέχρι πρωίας οι «άρχοντες του ΣΥΡΙΖΑ», «ΗΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΡΜΟΔΙΑ» για τη διαδικασία!!! ΟΛΟΙ, σχεδόν, ζήτησαν ξεκάθαρη λύση, με οριστική παύση της διαδικασίας και απαλλαγή των οικονομικά αδύνατων. Τελικά αποφασίστηκε, αν εφασμοστεί αυτό που αποφασίστηκε, να ζητηθεί από τις τράπεζες να ξεπαγώσειη διαδικασία της κατάσχεσης των λογαριασμών από σήμερα. Βέβαια, όταν ομολογήθηκε από τους "άρχοντες του ΣΥΡΙΖΑ' ότι έχουν ήδη εισπράξει τις πρώτες επιταγές με λεφτά των κατασχέσεων(!!!) δεν ξέρω αν και σε ποιό βαθμό είναι εφικτό το "ξεπάγωμα" της διαδικασίας. Θα δούμε σύντομα. 
Θα ανεβάσω άμεσα όλα τα ηχητικά ντοκουμέντα με τις ομιλίες των περισσότερων ομιλητών. Η μεταμεσονύχτιες συνεδριάσεις και του δημοτικού συμβουλίου του Βύρωνα δεν μου επιτρέπουν να παρίσταμαι μέχρι πρωίας…








Προηγούμενο άρθρο
Αυτό είναι το πιο πρόσφατο..
Παλαιότερη Ανάρτηση

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ιστοσελίδες που παρακολουθώ:




alt text alt text